اَلسَّلامُ عَلَى عِبادِالله الصَّالِحین

و این زندگانی فانی جوانی خوشی های امروز و اینجا به افسوس بسیار فردا نیرزد...

اَلسَّلامُ عَلَى عِبادِالله الصَّالِحین

و این زندگانی فانی جوانی خوشی های امروز و اینجا به افسوس بسیار فردا نیرزد...

  • ۰
  • ۰

تحلیلی بر فیلم سینمایی «روباه»

برادر نتانیاهو در تهران و بازداشت شدن او توسط نیروهای اطلاعات در آستانه مذاکرات هسته ای

اکثر فیلم های ساخته شده در سینمای مملکت ما در دو ژانر اجتماعی و کمدی تعریف میشود.و هرچه بر غلظت این دو مشخصه افزوده شود احتمالا فیلم بیشتر میفروشد،مخصوصا اینکه لابلای اینها عشق و عاشقی هم در میان باشد! پس از تماشای چند فیلم به سادگی در می یابیم که قاعده اصلی بسیاری از این فیلم ها یکی است و صرفا داستان فیلم دچار تغییر میشود.

این که سینمای ما گرفتار ابتذال شده است.اینکه دغدغه بسیاری از کارگردانان ما عدم نمایش «اتاق خواب» است.اینکه در پشت صحنه های برخی فیلمها و گاها خود صحنه ها معلوم نیست چه اتفاقاتی می افتد؟این که تعداد سینما گران متعهد کشور انگشت شمار است.بماند؛اما آن چیز دیگری هم که باید به فهرست این رنج نامه اضافه شود، عدم تعدد ژانرهای سینمایی است. ژانرهایی که همان طور که ذکر شد به اجتماعی و کمدی ختم میشود.

اما اینبار آخرین اثر«بهروز افخمی» نقش خط شکن را در زمینه ژانر های سینمایی ایفا کرده است.فیلمی با موضوع «ترور دانشمندان هسته ای» و در ژانر جاسوسی که به طبع ماهیتی که دارد،مخاطب از یک دقیقه آن هم نمیتواند بگذرد و لحظاتی جذاب را برای مخاطب رقم میزند.کارگردان فیلم«آذر، پرویز، شهدخت و دیگران» که سال گذشته مورد توجه و اقبال جشنواره فجر قرار گرفت و سیمرغ بهترین فیلم به آن تعلق یافت در مورد انگیزه ساخت فیلم روباه اینگونه میگوید:

« بیشتر این مساله مدنظر بود که فیلم جذاب باشد، تماشاچی واقعی را سرگرم کند و به سینما برگرداند. بیشتر هم در ژانری بوده که من علاقه داشته‌ام یعنی فیلم معمایی و جاسوسی که من همیشه دوست داشتم که بسازم.»

فیلم سینمایی«روباه» ماجرای شخصی را روایت میکند که به دستور نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل و بدون اطلاع آمریکا و سازمان سیا به منظور ترور دانشمندان هسته ای ما وارد تهران میشود.او شخصی نیست جز برادر نتانیاهو.

موضوع ترور در عین حالی که  به شدت استعداد و ظرفیت فیلم شدن را دارد و در سینمای جهان و هایوود به شدت مورد توسط قرار میگیرد. در کشور علی رغم اینکه 17000 شهید ترور وجود دارد و باالطبع 17000 داستان جذاب و تاثیر گذار از آنها بیرون می آید اما این موضوع هم مانند بسیاری از دیگر ارزشها و آرمانهای ملی و مذهبی ما مورد بی توجهی سینماگرایان واقع شده است.سینما گرایانی که بسیاری جز به فیلم کردن ترشحات ذهنی و جهان ساختگیشان به مساله دیگری فکر نمیکنند.

یوهان نتانیاهو آموزش های جاسوسی فوق حرفه ای را طی کرده است و حتی کاملا به زبان فارسی نیز مسلط است.او برای انجام عملیات خود با شخصی به نام حمید (حمید گودرزی) که یک موتور سوار است آشنا میشود.و تا انتهای فیلم کش و قوس ها و حوادث جالبی واقع میشود.البته در این فیلم رگه هایی از حوادث واقعی نیز دیده میشود: « بله واقعی است. این داستانی که شما در فیلم روباه خواهید دید، کلا در مجموع یک داستان است ولی از بسیاری از حوادث واقعی الهام گرفته است و خیلی از جزئیات آن واقعا اتفاق افتاده است.»

گرچه این فیلم از لحاظ فنی دارای ضعف هایی نیز هست اما صحنه هایی نابی در این فیلم نیز رقم میخورد. از جمله موتور سواری «حمید» و نتانیاهو در کوچه پس کوچه های تهران که لحاظات جذابی را برای مخاطب به ارمغان می آورد.

روباه افخمی فیلمی غرور آفرین در عرصه امنیت ملی و اطلاعاتی ایران در زمینه ترور به حساب می آید.البته این اولین اثر افخمی در ژانر جاسوسی نیست بلکه وی 20 سال پیش نیز فیلم سینمایی « روز شیطان» را با موضوع  «بمب» هسته ای» ساخته بود.خود او

نکته جالب توجه این است که این فیلم درست در شرایطی در حال اکران است که مذاکرات هسته ای به مرحله اوج خودش نزدیک شده است و باید دید دولت چه استقبالی و برخوردی از این فیلم خواهد کرد.شاید این فیلم در صورت رسانه ای شدن آن در سطح سینمای جهان و بازتاب های خبری که در پی دارد اثر کوچکی را در روند مذاکرات ایفا کند.

پی نوشت ها:

http://www.farhangnews.ir

http://sahebkhabar.ir

http://www.farsnews.com

http://rajanews.com/

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی